Muistilista

Tässä sitä taas ollaan. Vuoden viimeinen päivä. Aina se tulee yhtä nopeasti.

Olen maailman huonoin tekemään uudenvuodenlupauksia. Tai oikeastaan olen maailman huonoin pitämään niitä. Yleensä lupaukseni ovat liittyneet terveellisempien elämäntapojen aloittamiseen. Hienosti aina kolme päivää jaksan tsempata. Siinä oikeastaan sitten se tarina.

Uudenvuodenlupaukset eivät siis ole oikein minun juttuni. Sen sijaan ajattelin jakaa täällä reilu vuosi sitten kirjoittamani muistilistan. Elämässäni tapahtui silloin eräs muutos, ja ajatuksia risteili päässä ihan liikaa. Listan avulla halusin selventää itselleni omia arvojani. Päätin aluksi, etten näytä listaa kenellekään. Jotenkin se tuntui liian henkilökohtaiselta.

Mutta niin siinä vain kävi, että eteen tuli tilanteita, joissa oikeat sanat eivät tuntuneet löytyvän. Siksi annoin listan luettavaksi ensin läheisimmille ystävilleni ja perheelleni. Pikkuhiljaa he alkoivat kysellä, josko saisivat näyttää listaa omille tutuilleen. Ja niin edelleen.

Huomasin, että monet samaistuivat ajatuksiini ja pitivät niitä tärkeinä. Oikeastaan listaamani asiat ovat täysin itsestäänselvyyksiä. Mutta niin se taitaa mennä, että itsestään selvät asiat ovat niitä, jotka useimmiten unohtuvat.

Joten tässä. Ei lupauksia. Vain muistutuksia meille kaikille siitä, mikä on oikeasti tärkeää.

  1. Sinulla on lupa loistaa. Saat tuikkia niin kirkkaana kun haluat. Ole se tähti, joka haluat olla. Anna itsellesi mahdollisuus.
  1. Ansaitset parasta. Älä tyydy ikinä mihinkään. Tavoittele sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi. Elämä on liian lyhyt siihen, että olet vain tyytyväinen. Sinun kuuluu olla räiskyvän onnellinen. Kuin pieni lapsi. Aina.
  1. Pysähdy. Hiljene. Kuuntele. Katsele. Maailma on niin kaunis.
  1. Ole kiitollinen. Jokainen uusi aamu on lahja. Mikään ei ole itsestäänselvyys. Ja kaikella on tarkoitus. Kiitä sekä rakkaitasi että itseäsi. Kiitokset on hyvä sanoa toisinaan myös ääneen.
  1. Rakasta. Et voi koskaan rakastaa liikaa. Jokainen ansaitsee tulla rakastetuksi. Vaikka kaikki eivät osaisi arvostaa rakkauttasi, älä ota sitä heiltä pois. He tarvitsevat sitä enemmän kuin ymmärtävätkään.
  1. Anna anteeksi. Muille ja itsellesi. Kaikki tekevät virheitä. Hyväksy. Unohda. Niin paljon hyvää on tulossa tilalle.
  1. Tee asioita, joista nautit. Käytä aikasi viisaasti. Tuletko onnelliseksi suorittamalla vai antamalla olla? Ole spontaani. Irrottele. Yllätä itsesi. Hetki vain, ja huomaat nauttivasi elämästä täysin uudella tavalla.
  1. Elä hetkessä. Suunnitelmat ovat joskus hyviä, välttämättömiäkin. Mutta kaiken, minkä voit jättää suunnittelematta, jätä. Keskity siihen, mitä sinulla on tässä ja nyt. Vain sillä on merkitystä.
  1. Uskalla: Sanoa suoraan. Kokeilla jotain uutta. Rakastua. Pyytää apua. Esiintyä. Luottaa. Yrittää. Pitää kiinni. Päästää irti. Olla yksin. Päästää lähelle.
  1. Ole aina oma itsesi. Älä anna kenenkään muuttaa sinua siten, ettet tunne olevasi rehellinen itsellesi. Luota intuitioosi. Ole rehellinen myös muille. Pysy aitona. Tee kaikkesi onnellisuuden eteen. Tee aina hyvää. Toteuta itseäsi. Tunne olevasi hyvä. Parempi. Sinä. Ei kukaan muu.

Ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

Julkaistu ensimmäisen kerran 31.12.2014.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s