Who we are

Paljon on muuttunut elämässäni muutaman vuoden aikana. Olen kuullut monilta, kuinka olen itsekin muuttunut. Sinisilmäisestä pikkukaupungin tytöstä on kasvanut Stadin pölyjä pelkäämätön journalistin alku.

Tiedostan itsekin, etten ole enää samanlainen ihminen kuin vuosi sitten. Tai kaksi. Viisi. Samapa tuo.

En kuitenkaan koe muuttuneeni. Sen sijaan tiedän kasvaneeni. Suuntaan jos toiseenkin. Joskus nuorempana, kun olin laiha kuin luudanvarsi vaikka kuinka söin, kummitätini varoitteli minua: ”Noin se oli minullakin nuorempana. Sitten parikymppisenä ne herkut alkavatkin näkyä kropassa.” Oikeassa oli. Samainen viisas nainen oli myös antamassa rohkaisevan potkun takapuolelle kun muutto Helsinkiin alkoi olla ajankohtainen. ”Se on niin sinun paikkasi, anna mennä nyt vaan.” Ja oikeassa oli taas. Niin oikeassa.

Elämä Helsingissä on vahvistanut ajatusmaailmaani siitä, että kaikki on kiinni meistä itsestämme. Tuli eteen mitä vain, päätämme itse, miten siihen suhtaudumme. Omaan elämään, omiin ajatuksiin ja tunteisiin vaikuttaa se, miten balanssissa olemme itsemme kanssa.

img_9596

Nykymaailmassa tuijotetaan peiliin varmasti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kaiken pitää näyttää hyvältä – niin kropan kuin mielenkin. Täydellinen ihminen ei ole enää illuusio. Hän on se, joka kyykkää salilla vieressäsi suuremmilla painoilla kuin sinä. Hän on se, joka lastaa kaupassa jäätelöpakettisi perään liukuhihnalle maitorahkaa. Hän on se, joka osaa sanoa oikeat asiat aina oikeaan aikaan. Koska ympärillämme viilettää enemmän täydellisen oloisia ihmisiä kuin koskaan, haluamme olla sellaisia itsekin.

Ihminen on loppujen lopuksi hyvin haavoittuvainen. Yhteiskunnassa, jossa virheille ja heikkouksille ei ole aikaa eikä paikkaa, on vaikea olla aidosti oma itsensä. Aito ihminen tekee toisinaan virheitä ja on heikko. Täydellisyyden tavoittelu estää meitä hyväksymästä tämän faktan. Se, millaisia oikeasti olemme, ei välttämättä ole riittävän lähellä tuota täydellistä ihmistä. Täytyy siis yrittää ja suorittaa. Olla jotakin muuta.

Todellisuudessa tarvitsemme ympärillemme ihmisiä, jotka osoittavat sanoin ja teoin, että olemme hyviä vain olemalla. Ja ettei elämä ole kilpailua. Tarvitsemme ihmissuhteita, jotka ovat aitoja ja siksi vahvoja. Kaikille ei tarvitse kelvata. Kun kelpaa itselleen, kelpaa myös ihmisille, joilla on oikeasti väliä.

Rehellisyys on yksi tärkeimmistä arvoista, johon hyvät ihmissuhteet pohjautuvat. Siksi kaiken pitäisi lähteä liikkeelle siitä, että olemme rehellisiä itsellemme. Kuten yksi aikamme suosikkinaisista, Carrie Bradshaw, eräässä Sinkkuelämää-sarjan jaksossa toteaa: ”The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself.”

Niin. On jännittävää, haastavaa ja merkittävää olla rehellinen itselleen. Kun mietin omaa kasvuani ihmisenä, saan kyllä nauraa ja itkeä. Mitä kaikkea olenkaan käynyt läpi! Mutta vaikka olenkin joissain määrin kasvanut melko urbaaniksi mimmiksi, sydämessäni asuu yhä se hyväuskoinen maailmanparantaja. Ja hyvä niin. Minä pidän hänestä.

Beauty begins the moment you decide to be yourself.

– Coco Chanel –

img_9574

Inspiraatiokappale: Tristan Prettyman – Who We Are

Kuvissa rakkaita ihmisiä, joiden hymyt saavat aikaan ihmeitä…

Julkaistu ensimmäisen kerran 23.12.2014.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s