Kirje sinulle, ihminen

Sinä onnistut ja epäonnistut. Koulussa, töissä, ihmissuhteissa. Oikeastaan kaikkialla. Valitset oikeat reitit ja kauneimmat sanat. Saat kaiken, mistä olet ikinä haaveillut. Kuitenkin huomaat liian monta kertaa olevasi umpikujassa ja sanaton. Se, mitä luulit hetken omistavasi, viedään pois ennen kuin huomaatkaan.

Sinä riitelet ja sovit. Toivottavasti sovit. Nukkumaan ei saisi koskaan mennä vihaisena. Riitelet, koska tiedät olevasi oikeassa ja riitelet, koska luulet olevasi oikeassa. Mutta aina sinä opit. Yhtä jos toista.

Sinä uskallat ja pelkäät. Vaikka et pelkoja helposti myöntäisikään. Tiedät, että olet tarpeeksi rohkea. Sisimmässäsi kyllä tiedät sen. Ja juuri sen takia pystyt mihin vain. Joskus pelko kuitenkin ottaa liian suuren vallan. Silloin on helpompi antaa olla. Ainakin toistaiseksi.

Sinä loukkaannut ja loukkaat. Vaikka et niin haluaisikaan. Olet sekä vahva että heikko, et vain jompi kumpi.

Vaadit koko ajan enemmän itseltäsi ja toisilta. Muiden virheitä on helppo tarkastella. Omasi pyrit piilottamaan mahdollisimman hyvin. Jatkuva onnistumisen yrittäminen on uuvuttavaa. Haluaisit osata ja tietää kaiken, koska luulet, että se on avain onneen.

Ei ole. Et voi tietää kaikkea. Et osata kaikkea. Ja se on okei.

Ehkä olisi aika lopettaa vaatiminen ja vain olla? Katsoa mitä elämä tuo tullessaan. Kulkea eri reittiä kuin normaalisti ja yllättyä kaikesta vastaantulevasta. Olla tässä hetkessä miettimättä muuta.

Olennaista on se, että kaikesta huolimatta välität sekä itsestäsi että muista ympärilläsi. Loppujen lopuksi, sinäkin olet vain ihminen. Ihan kuten minäkin. Täydellinen juuri siksi, että olet epätäydellinen.

Julkaistu ensimmäisen kerran 1.9.2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s