Lähtisitkö?

Jos jäät, et voi tietää, mitä menetät. Mutta jos lähdet, tiedät mitä menetät. Kumpi mietityttää enemmän?

Joskus se, mitä voi menettää lähtemällä, on jotain, mistä haluat eroon. Silloin lähteminen voi olla jopa helppoa. Joskus se on taas jotain todella hyvää, josta et ihan ehkä malttaisi päästää irti. Silloin lähteminen on usein vaikeaa, vaikka sitä haluaisitkin.

Muutos voi tuoda mukanaan jotain sellaista, josta et villeimmissä unelmissasikaan osannut kuvitella. Se voi muuttaa koko elämäsi suunnan ja tehdä sinusta onnellisemman, mitä olet koskaan ollut.

Muutoksen takia voit kuitenkin myös löytää itsesi harhailemasta vailla suuntaa. Yhtäkkiä olet tyhjin käsin ja sydämin lähtöpisteessä. Kaikki mikä kerran sai sinut hymyilemään, on poissa.

Jos et uskalla hypätä uuteen, lähteä, jäät todennäköisesti jossittelemaan. Et ehkä vielä tänään tai huomenna, mutta jonakin päivä.

Jos taas hyppäät uuteen, lähdet, saat tietää. Saat kokea. Ja eikö elämässä ole juuri siitä kyse? Kokemisesta. Mitä sitten, jos eksyt? Voit löytää jonnekin ihan muualle. Paikkaan, jossa ei ole koko ajan harmaata. Vastaan voi tulla ihminen, joka lainaa karttaa tai haluaa harhailla kanssasi. Löydät jotain sellaista, jota sinun pitikin löytää.

Uskalla hypätä. Uskalla tavoitella hyvää. Parempaa. Parasta oikeastaan.

Sekä yhdessä että yksin.

Olavi Uusivirta: En tiedä mitä menetän jos jään

Julkaistu ensimmäisen kerran 8.3.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s